12. Maak je eigen banier

Woon je op “de keien” en heb je nog geen banier? Of woon je niet op de keien, maar wil je er een maken om uit te lenen voor iemand “op de keien”?  Dan ben je van harte welkom op onze cursus gedurende drie avonden.

Een banier is een soort uithangbord van het gebouw waar het aan hangt, dus is het leuk als je iets uitbeeldt over de geschiedenis van het huis, een hobby van de bewoners, of gewoon iets wat je mooi vindt en vooral ook leuk vindt om te maken. Je kunt allerlei technieken gebruiken: o.a. naaien, borduren of  schilderen…

Tijdens de cursus geven we uitleg over hoe je de banier moet maken en we leveren voorbeelden en ideeën over hoe je een banier kunt decoreren. In Megen wapperen alle banieren jaarlijks tijdens het        monumentenweekend en zo mogelijk ook op andere speciale dagen.

De stof krijg je op maat geknipt en ook de vlaggenstok om hem mee op te hangen. De benodigde materialen om de banier mee te decoreren moet je zelf meenemen (dit is uiteraard voor iedereen anders, afhankelijk van wat je ermee wil gaan doen). 

Datum:           Dinsdag  25 januari, 22 februari  en 29 maart
Tijd:                 20.00 – 22.00 uur
Plaats:              Acropolis Megen
Docent:          Jeannine de Jong en Anita van de Camp
Kosten:           € 27,-  voor 3 lessen (incl.banier)
Inschrijven:    Graag vóór 11 januari